hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

 

Stiri

drum

Strada Mihai Eminescu: Nemultumirea atinge cote maxime

Nemultumirea, praful excesiv, gropile si traficul ingreunat descriu doar o zi obisnuita a oricarui cetatean care traverseaza strada Mihai Eminescu.

Localizata in Petresti, strada Mihai Eminescu nu a fost inclusa pana in prezent in niciun proiect de asfaltare. Astfel desi zilnic e frecventata de zeci de oameni care merg spre unul dintre putinele izvoare cu apa potabila din zona, strada da batai de cap tuturor celor care se incumeta sa o traverseze.

Sirul interminabil de masini parcate pe ambele sensuri ale strazii precum si dimensiunile reduse ale acesteia creeaza frecvent conflicte. Toti cei cu autoturisme, sunt de cele mai multe ori nevoiti sa faca o serie de manevre sau chiar sa se retraga in spre capatul strazii pentru a putea permite celor de pe sensul opus sa treaca.

O alta problema e generata de cantitatea mare de praf, care se depune pe masinile si pe casele locuitorilor ca urmare a traficului intens. De altfel, calitatea precara a aerului reprezinta o amenintare la sanatatea locuitorilor, ducand la ingerarea particulelor daunatoare de praf.
Cu toate ca inca de la intrarea pe strada se afla un indicator de limitare a vitezei, nimeni nu pare sa tina cont de acest aspect.

”In fiecare zi ma confrunt cu aceeasi problema si de foarte multe ori pierd timp asteptand ca celelalte masini sa traverseze pentru a putea parca in fata casei sau uneori chiar pentru a putea pleca de pe loc. Strada este foarte ingusta iar doua masini isi gasesc cu greu drumul in conditiile in care pe ambele sensuri sunt parcate autoturismele personale ale locuitorilor.”sustine A.J, locuitor al strazii.
Locuitorii sunt nemultumiti, zilnic lovindu-se de aceleasi probleme insa nimeni nu are initiativa de a schimba lucrurile.

Oare cate conflicte mai trebuie sa izbucneasca sau cate nemultumiri mai trebuie sa apara pentru a se lua masuri?