hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

 

Stiri

limitatoare_viteza

Strada 1 Mai cere masuri de siguranta

Artera principala de circulatie a localitatii Petresti, Strada 1 Mai e strabatuta zilnic de zeci de autoturisme, facand legatura cu Municipiul Sebes . Nerabdarea, stresul zilnic si presiunea continua de a ajunge la timp ii determina insa pe multi soferi, sa dea uitarii reglementarile de circulatie si sa apese pedala de acceleratie.

De-a lungul strazii 1 Mai este amplasata gradinita si in fiecare dimineata si dupa-amiaza zona e populata de sute de copii care se indreapta fie spre casa fie spre scoala, viata lor fiind pusa de cele mai multe ori in pericol, in momentele de traversare a strazii.

Grija paternala a determinat ca aproximativ 50 de persoane sa depuna o cerere catre Primaria Municipiului Sebes prin care se solicita amplasarea unor dispozitive de incetinire a vitezei inaintea trecerilor de pietoni spre a spori siguranta cetatenilor.

Alaturi de modificarile rutiere se preconizeaza si masuri de educare a pietonilor, lipsa de atentie a acestora sau miscarile bruste nu fac decat sa accentueze pericolul la care se expun de fiecare data cand se afla la trecerea de pietoni, multi dintre ei optand chiar sa traverseze si prin zone nesemaforizate.

‘’Eu sunt pentru orice, chiar si pentru aceste dispozitive de limitare a vitezei…dar mai ales sunt si pentru educarea pietonilor mi s-a intamplat de multe ori sa imi sara la propriu in fata masinii deoarece in ciuda faptului ca exista o trecere de pietoni fiecare dintre noi ar trebui mai intai sa ne uitam in stanga si in dreapta’’.

‘’Acum cativa ani exista o astfel de limitare de viteza, stiu ca e oarecum o masura de siguranta dar eu personal nu as fi de accord deoarece zgomotul pe care masinile mari il fac in momentul in care trec peste aceste dispozitive nu ma lasa sa dorm. E foarte util, dar in acelasi timp zgomotos.’’

Asadar, parerile sunt impartite si binele unuia poate deveni raul altuia. Cu siguranta solutia nu ii va multumi pe toti locuitorii strazii 1 Mai, mai ramane de vazut insa cum apare situtia trecerilor de pietoni din perspectiva institutiilor abilitate in acest sens. Pana atunci nu ramane decat sa meditam la ce e mai important pentru fiecare dintre noi?