hitfm

ASCULTA RADIO ORION PE HITFM.RO

 

Stiri

140181691-ueno-park-pedal-boat-sakura-cherry-tree

MODERNIZAREA PARCULUI DIN ALEEA LAC

Modernizarea Municipiului Sebes ia amploare. Zeci de pomi plantati, borduri renovate si alei pavate sunt doar cateva dintre modificarile anticipate pentru Parcul din Aleea Lac.

dscf5829

Inca de la prima ora a diminetii parcul este populat in intregime de muncitori. Vechiile alei amprentate si erodate de ploi sunt inlocuite cu pavaje noi.Totodata, lacul va fi imprejmuit de un gard viu, creat din pomii plantati in jurul acestuia.

In ceea ce priveste multitudinea de copaci care populeaza zona de ani intregi va fi in intregime curatata, iar copacii vechi, care nu isi mai gasesc locul vor fi taiati.

Parcul devine cu pasi repezi, un veritabil loc de recreere in care locuitorii Municipiului Sebes pot sa isi petreaca dupa-amiezile libere alaturi de cei dragi.

Lucrarile sunt in plina derulare, planurile de renovare iau amploare sub ochii locuitorilor, mai ramane doar de vazut ce parere au acestia?

”Ma bucur ca se schimba, s-au gandit dupa atatia ani sa mai faca ceva. Lacul arata foarte frumos mai demult¬†in jurul lacului a fost un gard, apa e de un metru jumatate si se poate ineca un copil si sa puna pomi tei ca asa nu isi mai fac ciorile cuib si nici graurii”.

sebeslac-Sebes

”Niste barci in forma de lebede ar fi foarte frumoase”

128774 4c44ba8067d2b.image

 

”Prea frumos nu o sa iasa pentru ca nu se mai lucreaza cum se lucra odata, sa schimbe orasul numai sa termine pana la iarna”

 

Cu toate ca parcul e supus unei multitudini de schimbari cea mai mare preocupare a cetatenilor e legata de gardul care imprejmuia odinioara locul. Desi in prezent sunt plantati pomisori meniti sa devina in 2-3 ani un gard viu, nu pare sa le ofere locuitorilor prea multa siguranta. In perceptia acestora, parcul reprezinta un pericol pentru copiii care se joaca in apropierea acestuia.

Stolurile de ciori, care si-au gasit ani intregi casa in copacii amplasati in parc reprezinta un alt motiv de ingrijorare. In ciuda faptului ca exista un real atasament fata de zona de vegetatie existenta in parc, locuitorii ar fi dispusi sa fie inlocuita cu copaci care nu permit formarea de cuiburi pentru diverse necuvantatoare.

Cu fiecare pom plantat, cu fiecare bordura amplasata si cu fiecare dala fixata pe noiile alei, parcul din Aleea Lac prinde viata. Mai ramane doar de vazut cum o sa se intrepatrunda nemultumirile, sugestiile si asteptarile locuitorilor cu noua infatisare a parcului.