Stiri

cabluri_cupru_col

Patru tineri din Sebeș, cercetați în stare de libertate după ce au fost prinși furând cabluri de cupru

Patru tineri din Lancrăm au fost depistați în flagrant delict de către poliţiştii de la transporturi imediat după ce au sustras cabluri din cupru, din Halta de Mișcare CF Blandiana, din zona terasamentului de cale ferată de la kilometrul 435. Aceștia au furat componente ale instalaţiei de telecomunicaţii, iar prejudiciul a fost estimat la 6.294 lei. Trei dintre ei au fost reţinuţi.

Vineri, în jurul orelor 20.30, poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Alba și ai Postului de Poliție Transport Feroviar Vinţu de Jos au constatat că din Halta de Mișcare CF Blandiana, din zona terasamentului de cale ferată de la kilometrul 435, au fost sustrase cabluri din cupru, de la instalațiile de telecomunicații.

Au fost demarate activităţi investigative, în vederea identificării autorilor furtului. În scurt timp, pe raza localităţii Lancrăm, au fost depistaţi 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani, toţi din municipiul Sebeş, care se deplasau cu o căruţă în care au fost găsite mai multe cabluri din cupru provenire din furt precum şi unelte folosite la comiterea faptei.

Faţă de trei dintre tineri (cei majori), a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar sâmbătă au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia care a dispus cercetarea lor în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Prin fapta celor patru tineri nu a fost pusă în pericol siguranţa traficului feroviar.